Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създадоха ваксина срещу алкохолизъм
31 Януари 2013
Еднократното й инжектиране в продължение на шест месеца предизвиква симптоми на тежък махмурлук след приемането дори на най-минимално количество алкохол

Учени от университета в Чили обявиха, че са създали ваксина срещу алкохолизъм, съобщава Daily Mail. Действието й се основова на спирането на синтеза на ключов белтък, който се смята, че е отговорен за развитието на алкохолизма.

Еднократно инжектиране с „антиалкохолната ваксина” в продължение на шест месеца ще предизвиква симптоми на тежък махмурлук след приемането дори на най-минимално количество алкохол.

През февруари се очаква да започнат тестовете на ваксината върху лабораторни мишки. През ноември в Индия трябва да започнат първите клинични тестове. Ваксината може да се появи на пазара след две години.

Вдъхновение за ваксината получихме от далечния Изток, където между 15 и 20% от японци, китайци и корейци имат мутация, която инхибира разграждането на алкохола в телата им, обяснява д-р Хуан Асеньо, един от разработчиците на новата ваксина.

Идеята за използването на лекарства за борба с алкохолизма не е нова. Дисулфирам хапчета, които са разработени преди почти един век, работят по подобен на ваксината начин - чрез блокиране на съотвения ензим.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

валко
31 Jan, 2013 | 17:27

През февруари се очаква да започнат тестовете на ваксината върху лабораторни мишки...

Даа, представям си глутница пияни мишки алкохолици ,които се молят да ги ваксинират..............


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.