Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нов революционен тест със слюнка показва кога жените са в овулация
29 Декември 2012
Новият продукт се нарича Maybe Baby, той е с формата на червило и струва 40 британски лири

Нов революционен тест със слюнка, който показва кога жените са в овулация, бе пуснат на британския пазар. Разработката е дело на италиански учени от университета в Торино. Тя заменя традиционните тестове с урина, като измерва нивата на естрогена и на солта в слюнката. Новият продукт се нарича Maybe Baby, той е с формата на червило и струва 40 британски лири, предаде БТА.

Производителите гарантират 98 на сто прецизност при показване на най-фертилния период на жената в месечния й цикъл. Новият тест ще замени доста по-неудобния за правене с урина, който откриваше повишените нива лутеинизиращия хормон, възникващ ден или два преди овулацията.

Учените от Торино открили, че когато естрогенът присъства в слюнката, той образува следи, подобни на листа от папрат, които лесно се наблюдават под микроскоп.

С новия комплект, захранван от батерия, жените трябва да близнат малка микроскопска леща и да я поставят обратно в контейнера. След 10-15 минути, след засъхването на слюнката, се поставя контейнерът пред окото и се светва малка лампичка. Ако лещата покаже точици, това значи, че не е достигнат най-фертилният период, който се доказва при появата на "папратовите" листа.

Най-добрият период на зачеване на жената е малко преди овулация. Лесният начин на използването на теста ще позволи на дамите да следят всеки ден своите нива на естроген. Някой учени обаче предупреждават, че тестовете със слюнка не са достатъчно достоверни. При предишни експерименти те показали, че и мъжете могат да са в овулация като 10 от тях дали положителна проба.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.