Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Горчивото в бирата ни пази от настинка
14 Декември 2012
Веществото хумулон се съдържа в хмела

Горчивото вещество в бирата, наречено хумулон, съдържащо се в хмела, се оказва много ефективно срещу настинка, установиха японски учени.

Така че противно на наложилите се щампи, че конякът в чая или грогът сгряват и предпазват от простуда, оказва се, че пивото, което консумираме като разхладителна напитка през лятото, всъщност държи настинките надалеч през зимата.

До тези изводи стигнал екип от Медицинския университет в Сапоро, предаде БТА. Хумулонът бил много ефикасен унищожител на респираторните вируси и притежавал силен противовъзпалителен ефект.

Респираторните вируси могат да предизвикат пневмонии и дихателни усложнения, но за тях все още не са открити ваксини. Те пораждат симптоми, много подобни на настинките.

Пивоварите в Сапоро сега се надяват да създадат храни, богати на хумулон, които да не съдържат алкохол и да бъдат давани на малки деца, подрастващи и възрастни срещу зимните заболявания.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.