Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
SMS известява кога ще получиш инфаркт
22 Август 2012
Казанлъшкият кардиолог д-р Бойчо Бойчев е в основата на революционно електронно устройство за дистанционно наблюдение на сърдечно болни

Казанлъшкият кардиолог д-р Бойчо Бойчев е в основата на революционно електронно устройство за дистанционно наблюдение на сърдечно болни.

Устройството е патентовано и вече се прилага в употреба. Над 5 години кардиологът д-р Бойчо Бойчев, който е и ръководител на кардиологичното отделение в казанлъшката многопрофилна болница разработва революционна система за дистанционно телеметрично наблюдение на сърдечно съдови заболявания. Чрез тази система се поставя изключително точна диагноза, предотвратяват се и рискови ситуации. Малкият уред е разработен съвместно с водещa софтуерна компания от България.

Електронното устройство ТЕМЕО, се поставя на гърдите, където са разположени датчиците. Устройството, което предава данните се носи на специален колан на кръста. Електронното устройство е патентовано, като засега проектът се осъществява единствено в Казанлък и се ръководи от кардиологът д-р Бойчев. Самият той работи с кардиолози от цялата страна и колеги от чужбина. Бойчев е автор на десетки специализирани статии, както и на книга с авторски изследвания за ритъмни и проводни нарушения. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.