Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Чудотворна икона на Св. Богородица “Умиление” от Русия пристига в Добрич
30 Юли 2012
Тя ще бъде изложена за поклонение в църквата “Св. Георги” от 10.30 часа на 1 август до 11.00 часа на 3 август
Чудотворна икона на Св. Богородица “Умиление” от Русия пристига в Добрич, предаде кореспондентът на Радио “Фокус” – Варна. Чудотворната икона е от с. Локоть, Брянска област. Има предание, което разказва, че през 1994 година Наталия Николаевна видяла в универсален магазин стенен календар с иконата на Св. Богородица “Умиление”. Календарът бил за предходната година. Жената решила да купи последните два календара въпреки това. У дома тя изрязала образите и ги закачила на стената. Веднъж, когато била болна, в късните вечерни часове четяла книгата “Росия преди второто пришествие”, на чиято корица била изобразена Пречистата. Точно, когато четяла главата за брат Йосиф Муньоз-Кортес, пазителя на чудотворната икона на Божията майка Иверска – Монреалска, жената усетила чудно благоухание и много се учудила. Жената страдала от простуда, но все пак усетила аромат на цветя, даващ усещане за чистотата и свежестта на ранно утро. Цялата й стая била изпълнена с този аромат. Това благоухание се повтаряло периодично. След половин година нейното семейство решило да направи рамка на иконата “Умиление”. Когато свалили иконата от стената, те видели на обратната й страна появил се неръкотворен образ на Божията майка, от който изтичало благоухание. В началото на месец на ноември 1999 година на иконата се появили капки миро. Така тя изпускала миро в определени празнични дни. От както е станала известна иконата от с. Локоть, тя е посетена от много вярващи християни и пред нея са ставали множество чудеса. Тамошният архиерей благословил иконата да се пази в домашния параклис, а рамката направили двойна – така че да се виждат и двата образа. Днес чудотворната икона е изложена за поклонение в православния храм на каварненското село Българево, а утре тя ще бъде отнесена на нос Калиакра. На 1 август иконата ще пристигне и в Добрич. Тя ще бъде изложена за поклонение в църквата “Св. Георги” от 10.30 часа на 1 август до 11.00 часа на 3 август. Вярващите ще могат да се помолят пред нея за душевно и телесно здраве.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Всичко е за пари
10 Aug, 2012 | 14:20

Алчната и продажна комунистическа църква не се е загрижила за спасението на вярващите, а да се купи на някой отново нов Линкън или Ролекс. Това което се върши е подигравка не само с хората, но и със самата Божия Майка-Богородица.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.