Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Активия" не оправя стомаха!
17 Декември 2010
Френският млечен гигант "Данон" отнесе глоба от 21 млн. долара в САЩ за невярната реклама

"Активия" оправя нередовния стомах. Да, ама не. Френският млечен гигант "Данон" отнесе глоба от 21 млн. долара в САЩ за невярната реклама, съобщава АСН.

Федералната комисия по търговия разкри, че прословутата бактерия в "Активия" и другата популярна напитка - DanActive, е само рекламен трик. Няма доказателства, че тя наистина помага за по-добро храносмилане.

Френската компания първоначално увъртала пред властите, но не успяла да защити твърденията в клиповете. Затова се съгласила да сключи споразумение с комисията и да плати колосалната сума. Освен това "Данон" трябва да промени рекламите си и в бъдеще повече да не продава продуктите си с трикове.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Сали
12 Dec, 2011 | 18:07

Аз не вярвам да е само рекламен трик, най-малкото защото има изследвания, които доказват, че в Активиа има бактерии и разни доктори подкрепят твърдението… вижте тук, ако не вярвате http://www.aktivia.bg/uploads/protokol-za-analiz.pdf

info-man
17 Dec, 2010 | 15:54

две много важни думи: sustainable-en, durable-fr това е посоката на развитие, който не го е проумял още, е загубен.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.