Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пускат на пазара "умни хапчета"
16 Ноември 2010
"Умната таблетка" включва специален вграден микрочип, който може да събира различни биометрични данни

Швейцарската компания Novartis AG се надява да започне производство на нови видове хапчета, които могат да предават информация на лицето, което им извършва мониторинг.

"Умната таблетка" включва специален вграден микрочип, който може да събира различни биометрични данни. Трябва да се отбележи, че революционната програма ще се използва от един от продуктите на компанията, предназначен за пациенти с трансплантирани органи.

Тревър Мандел, ръководител на Novartis AG, коментира, че вече има няколко компании, които произвеждат таблетки с микрочипове. Швейцарската фирма е похарчил около 24 милиона долара, за да получи правата за  използване на хапчета с чипове.

Интересно е, че "хапчетата-шпиони" се задействат от стомашната киселина. След включването, те предават информация на малко устройство, монтирано върху кожата на пациента, което пък я прехвърля на смартфон или на лекаря по интернет.

Тези хапчета не само гарантират, че пациента е приел лекарството навреме, но могат и да помогнат за осигуряване на правилно дозиране.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.