Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Непобедим вирус се разпространява по света
30 Септември 2010
Нови бактерии, които са устойчиви на всички видове антибиотици, се разпространяват по цялата планета

Нови бактерии, които са устойчиви на всички видове антибиотици, се разпространяват по цялата планета. Първият случай на опасния вирус бе открит в Япония.

Медиците от Страната на изгряващото слънце са толкова шокирани от случилото се, че спешно създадоха специална комисия. Тя ще трябва да разработи лекарство за тази зараза.

Инфекцията в Япония е донесена от 50-годишен мъж, който пристига от Индия. Според лекарите, вирусът New Delhi metallo-beta-lactamase - 1 (NDM-1), който е устойчив на всички видове познати антибиотици, се разпространява масово в азиатските страни.

Микробите са донесени от пластични клиники в Индия и Пакистан. Козметичните операции в тези страни са много по-евтини, отколкото в Европа. Потокът от пациенти, там не спира, независимо от факта, че Световната здравна организация бие тревога. Случаи на вируса са регистрирани в Австралия, САЩ, Канада, Холандия, Великобритания и Швеция. В Белгия един пациент е починал.

Най-лошото е, че NDM-1 може да се прехвърли на бактерии, които вече са устойчиви към антибиотици, и да ги превърне в непобедимо чудовище. Това, от своя страна ще доведе до опасни неличими инфекции.

Учените смятат, че супербактериите могат да се разпространят бързо по целия свят и да причинят епидемия. Те призовават за международно изследване на NDM-1, особено в страните, които активно рекламират медицинския туризъм.

Медиците, засега безуспешно, се опитват да разработят лекарство, което да се справи с непобедимите бактерии. В началото на август в списание "Нейчър" бе публикувана статия, посветена на разработката на ново поколение антибиотици. Ако ново лекарство не бъде измислено в близко бъдеще по света може да започне истински апокалипсис, предупреждават специалистите.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

kahuna
10 Dec, 2010 | 05:21

Ха-ха сега попадам на тази статия, няма толкова неграмотен журналист, многоо забавно.

Nenormalen
20 Nov, 2010 | 18:01

Добре де хора, тая статия седи от 30 Септември, толкова ли не се намери някой достатъчно Образован малко да я из редактира. Вече за трети път я чета и си умирам от смях.

!
27 Oct, 2010 | 22:07

всички коментари са верни, автора на статията си няма и капка понятие какво е вирус и какво бактерия-просто е преписал нещо, което прочел някъде, което говори за целия сайт

shosho
30 Sep, 2010 | 17:49

ахахахаха
Кой "грамотен" писа статията?


75er6w
30 Sep, 2010 | 16:49

Вирусите нямат нищо общо с бактериите и не са микроорганизми

Noname
30 Sep, 2010 | 14:20

"Нови бактерии, които са устойчиви на всички видове антибиотици, се разпространяват по цялата планета. Първият случай на опасния вирус бе открит в Япония. " Да бе, не знаете ли , че вирус с антибиотик не се лекува? Бактерията и вируса са различни микроорганизми. :)

?
30 Sep, 2010 | 12:20

Нали имаме ядрени оръжия. При 1 000 000 градуса умират всички бактерии, вируси и други вредни същества. Включително и човека.

Господин Гюров
30 Sep, 2010 | 11:16

Последно, вирус или бактерия? Двете неща са различни, не знаете ли? Вируси с антибиотици не се лекуват.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.