Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Проучване: Американците достигнаха пика на алкохолизма
6 Август 2010
В момента 67 процента от възрастните американци консумират алкохол

Според изследване, проведено от "Галъп", нивото на потребление на алкохол в САЩ е достигнало своя връх за последните 25 години.

Според проучването, 67% от възрастните американци консумират алкохол. Последният път, когато толкова много американци са пиели е било през 1985 година. Интересно е да се отбележи, че 41% от жителите на САЩ предпочитат да пият бира.

Изследователите установили, че хората, които често общуват с алкохолици, се излагат на риск също да започнат да злоупотребяват със спиртните напитки. Валидно е и обратното правило - трезвения социален кръг води до въздържание от алкохол, дори и за тези, които употребяват умерено алкохол.

За повече от 30 години, социолозите анкетирали повече от 12 хиляди души. Те отговаряли многократно през годините на подробни въпроси, включително свързани с употребата на алкохол и социалната среда.

Проучването установило, че тези участници в експеримента, които са приятели или близки роднини на алкохолици, има 50% по-голяма вероятност да започнат да злоупотребяват с алкохол, в сравнение с тези, които не общуват редовно с пияници.

Установено е също, че по-голяма склонност към социално “заразяване” от алкохолизъм има при жените, отколкото при мъжете. За сега няма обяснение на този факт.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.