Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Австрия забраниха солариумите за непълнолетни
6 Април 2010
Доказано е, че хора под 35 г., които редовно използват солариум увеличават потенциалния риск от рак на кожата със 75%

Следвайки примера на Германия и Франция, Австрия също забрани солариумите за млади хора под 18 години, съобщава Франс Пресс. Както е известно, получаването на изкуствен тен активно провокира развитието на рак на кожата.

Забраната ще влезе в сила на 1 септември тази година. Солариуми, които продължат да обслужват непълнолетни клиенти ще бъдат глобени с 2180 евро.

Проучванията на специалистите показват, че хората под 35 години, които редовно използват солариум за изкуствен тен увеличават потенциалния риск от рак на кожата с близо 75%.

Наскоро експерти от Международната агенция за изследване рака в Лион, Франция анализираха резултатите от двадесет проучвания и стигна до зашеметяващо заключение: солариумите, подобно на арсена, са смъртоносни за хората.

Освен това, опитите с мишки показват, че всички видове ултравиолетови излъчвания причиняват тежки мутации. Според учените, това е доказателство за канцерогенността на ултравиолетова светлина.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.