Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Омега-3 - еликсир на младостта
4 Февруари 2010
Мастните киселини, съдържащи се в рибата, може да помогнат на сърдечноболните да живеят по-дълго

Учените смятат, че Омега-3-мастните киселини от рибата могат да помогнат на сърдечноболните да живеят по-дълго.

Според научните изследвания,  заради полезното влияние върху човешките клетки рибеното масло може да се превърне в истински "еликсир на младостта".

Известно е, че мастните киселини в рибата, съдържащи се в най-големи количества в сардината и скумрията, предпазват кръвоносната система, което е особено полезно при сърдечноболните.

Лекарите препоръчват консумацията на тези видове риба поне два пъти в седмицата, нещо което повечето от нас не правят.

Пациентите с високо ниво на Омега-3 в кръвта имат биологично по-бавен процес на стареене на сърцето. Това е и начинът за потенциално удължаване на живота, като се избегне риска от сърдечносъдови заболявания, обяснява доктор Рамин Фарзан-Фар от Калифорнийския университет.

Консумацията на риба, богата на мастни киселини, или приема на Омега-3, е изключително полезен не само за сърдечноболните, но и за тези които имат проблеми със ставите, като този вид мастни киселине спомагат и за забавяне на загубата на паметта. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Митю тъпанара
05 Feb, 2010 | 15:57

Да, и аз така сутрин изпивам по 1 чашка с рибено масло за да живея до 1000 години, обаче рибата я купувам само от един и същ магазин, щоту точну тя била с най-мноо маслу. ;-)

Като гледам в магазина - налепиха по сума тии продукти Омега-3, като в яйцата например. Никъде няма Алфа обаче. Много ми прилича на секретен код тая пущина. Няма ли някой да се поразрови и да скалъпи някоя статия?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.