Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Прокуратурата поиска имунитета и на Кирил Петков
6 Юни 2023
Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство с неверни данни, затаена истина – наличие на двойно гражданство
Софийска районна прокуратура предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Кирил Петков - бивш министър-председател и настоящ депутат в 49-ото Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно  декларация за гражданство, подадена на основание чл.110 от Конституцията на Република България с неверни данни.

От доказателствата, събрани в хода на разследването, може да се стигне до извода, че в подадената от К.П. пред президента на Република България декларация, е затаена истина – наличие на двойно гражданство, и е потвърдена неистина, че лицето отговаря на условията за избиране на народни представители, гласи съобщението на прокуратурата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.