Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Aкад. Денков върна на президента изпълнен мандат
5 Юни 2023
Държавният глава обеща, че бързо ще издаде указа, за да може пленарната зала да гласува по съвест състава на бъдещото редовно правителство
Номинираният за премиер акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната – Демократична България" върна на президента Румен Радев изпълнен проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава обеща, че бързо ще издаде указа, за да може пленарната зала да гласува по съвест състава на бъдещото редовно правителство. Акад. Денков подчерта, че страната има нужда от успокояване на политическата ситуация.

На свой ред Румен Радев се обърна към негo, като подчерта, че България ще има нужда от институции и политици, които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, както очакват всички почтени български граждани.

Според акад. Денков няма никакъв шанс това правителство да бъде успешно, ако няма подкрепа на партиите в парлачента – "тези, които имат желание да се развиваме като модерна държава с проевропейска перспектива". В нормални кратки срокове трябва да се направи нов бюджет с нормален дефицит, тъй като предложеният дефицит е абсурден, допълни номенирарания за премиер.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.