Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Осъдиха Доналд Тръмп за сексуално посегателство
10 Май 2023
Доналд Тръмп не присъства на процеса, но нарече решението на съдебните заседатели „срамно и лов на вещици”
Съдебно жури от съда в Ню Йорк реши, че бившият президент Доналд Тръмп е извършил сексуално посегателство над писателката Е. Джийн Карол през 90-те години на миналия век и след това я е оклеветил като я е нарекъл лъжкиня. Присъдата е обезщетение в размер на 5 милиона долара.

С това решение съдебните заседатели на практика отхвърлиха твърденията на писателката за предполагаемо изнасилване в универсален магазин в Манхатън в средата на 90-те години. Важно е да се отбележи, че става дума не за наказателно дело, а за граждански иск, заведен от писателката, след като щата Ню Йорк прие закон, позволяващ ретроспективно разглеждане на дела за жертви на сексуално насилие, с отдавна изтекла давност.

„Заведох това дело срещу Доналд Тръмп, за да изчистя името си и да си върна живота обратно“, заяви Е. Джийн Карол. „Днес светът най-накрая знае истината. Тази победа не е само за мен, но и за всяка жена, която е страдала, защото не са й повярвали.”

Самият Доналд Тръмп не присъства на процеса, но нарече решението на съдебните заседатели „срамно и лов на вещици”.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.