Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пригожин: Ще изтеглим наемниците си от град Бахмут на 10 май!
5 Май 2023
Заради големите загуби на жива сила “Вагнер” прекратява бойните действия, подчерта Пригожин
Основателят на руската частна военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин обяви, че ще изтегли наемниците си от град Бахмут на 10 май. Той обясни решението си с липсата на достатъчно боеприпаси, за което обвини министерството на отбраната, съобщава БНР.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира изявлението на Пригожин.

Във видеообръщение към генералния щаб на руската армия, върховния главнокомандващ, министерството на отбраната и руския народ Евгений Пригожин заяви, че по план неговите бойци е трябвало да превземат Бахмут до 9 май, когато в Русия се отбелязва Денят на победата.

Едва около 2 км от града остават под контрола на украинската армия, подчерта Пригожин и добави, че заради големите загуби на жива сила “Вагнер” прекратява бойните действия.

По думите му министерството на отбраната не осигурява необходимите за продължаването на боевете снаряди.

Той настоя началникът на генералния щаб Валерий Герасимов да подпише разпореждане за предаване на позициите на “Вагнер” под контрола на редовната армия.

На 10 май подразделенията на частната военна компания ще се изтеглят в тила и ще очакват момента, в който руският народ отново ще има нужда от тях, посочи Пригожин. И прогнозира, че този момент ще настъпи скоро.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Песимист
05 May, 2023 | 17:50

Не вярвам да се случи!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.