Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Във Великобритания осъдиха трима българи за кражба на ... олио
22 Март 2023
Преди няколко месеца те опитали да откраднат варели с използвано готварско олио от супермаркет в Норич
Тримата български граждани, които се опитаха преди няколко месеца да откраднат варели с използвано готварско олио от супермаркет в английския град Норич, бяха глобени по 525 паунда всеки, след като се признаха за виновни в съда.

През октомври тримата бяха пропътували над 160 километра от Лондон до Норич за кражбата посред бял ден, осуетена от персонала на супермаркет от веригата „Морисънс“.

Голямото покачване на цената на олиото бе направила този продукт особено търсен на черния пазар, където, по данни на полицията то се рециклира и преработва и може да се използва и за производство на биогориво. В съда стана ясно, че тримата са действали по поръчка на друго лице, което не е известно.

Те са получили по 180 паунда да извършат кражбата. От компаниите се изисква за организират рециклиране на използваното олио за готвене и крадците умело се възползват от това като се представят за служители от официални фирми, занимаващи се с рециклиране или като извършват директно кражби от неохранявани помещения.

Полицията предупреди бизнеса да бъде бдителен, след като в графство Норфолк станаха доста кражби на олио за готвене дори от училища, магазини за чипс и пъбове. Зачестяват и случаите на кражба на гориво.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.