Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Превзеха ли руснаците град Соледар?
11 Януари 2023
Победата обяви Евгений Пригожин, ръководител на руската частна армия "Вагнер". Соледар беше, е и ще бъде украински, се казва в изявление на украинската армия
Град Соледар, за който се водеха ожесточени боеве, вече е под руски контрол. Цялата територия на Соледар е взета под контрол от бойците на "Вагнер", съобщи в Телеграм ръководителят на руската военна групировка Евгений Пригожин. Той уточни, че в центъра на града се водят сражения с обкръжени бойци и по-късно ще бъде съобщен броят на пленените украински военни. 

Украйна отрече информациите на руската военна групировка „Вагнер“, че контролира град Соледар в източната част на страната, за който се водят тежки боеве. „Соледар беше, е и ще бъде украински“, се казва в изявление на стратегическия комуникационен отдел на украинската армия, цитирано от АФП. В него се съобщава, че снимките, публикувани от групировката „Вагнер“, за които руските медии твърдят, че са направени в Соледар, са били направени другаде.

Снощи руските сили са бомбардирали Харков, само няколко часа след посещението там на германския външен министър Аналена Бербок, съобщи областният управител.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.