Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Талибаните обявиха обща амнистия
17 Август 2021
Работещите в която и да е част или министерство на правителството могат да подновят изпълняването на задълженията си напълно спокойно и без каквито и да е страхове, се казва в изявлението им
Талибаните обявиха днес обща амнистия за всички правителствени служители и ги призоваха да се върнат на работа. Това се случи два дни, след като поеха властта в страната, съобщи АФП.

„Работещите в която и да е част или министерство на правителството могат да подновят изпълняването на задълженията си напълно спокойно и без каквито и да е страхове“, се казва в изявление на талибаните.

Те полагат усилия за нормализиране на живота в Кабул, където някои магазини отвориха, а пътната полиция се завърна по улиците, отбелязва АФП. За днес е планирана и първата дипломатическа среща – с посланика на Русия.

В същото време представител на талибаните даде интервю на журналистка в афганистанска телевизия.

Но в Кабул вече няма хора, облечени в западни дрехи, като мъжете са облечени в традиционни облекла, а жени почти не може да бъдат видени, посочва АФП.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.