Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Неизвестен космически отпадък застраши Международната космическа станция
9 Юли 2021
От Роскосмос уточниха, че е се е наложила маневра за отклоняване на МКС
Неизвестен обект, космически отпадък е прелетял в четвъртък на разстояние от 1,8 километра от Международната космическа станция (МКС), съобщи ТАСС, като цитира информация на Роскосмос.

"По данни на руски специалисти некаталогизиран обект космически боклук е прелетял на разстояние от 1,8 километра от МКС в 16 часа и 15 минути московско време", се посочва в прессъобщението.

От руската корпорация уточниха, че вероятността от пресичане на орбитите на станцията и на обекта е била нулева, затова не се е наложила маневра за отклоняване на МКС.

По-рано стана ясно, че товарният кораб "Дракон" на американската компания "СпейсЕкс" се е разкачил от МКС.

Отделянето на кораба от станцията първоначално беше планирано за 6 юли, но два пъти бе отложено заради тропическата буря "Елза" в района на очакваното приводняване на апарата край бреговете на щата Флорида, САЩ.

Корабът "Дракон" беше изстрелян на 3 юни от Кейп Канаверал с ракета-носител "Фалкон 9" и се скачи с МКС на 5 юни. Корабът достави 3,3 тона продукти, оборудване и материали за експерименти.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.