Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Идентифицираха 14 живи наследника на Леонардо да Винчи
8 Юли 2021
Синтез на десетилетно изследване, целящо да възстанови пълната генеалогия на семейството на Да Винчи, пишат авторите на изследването
След като изучили родословното дърво на Леонардо да Винчи, италиански учени идентифицираха 14 души, които са наследници на твореца, съобщи ДПА.
Работата им е "синтез на десетилетно изследване, целящо да възстанови пълната генеалогия на семейството на Да Винчи", пишат авторите на изследването в статия, публикувана в сп. "Хюман еволюшън", предаде БТА.

Експертите Алесандро Вецоси и Аниезе Сабато са документирали 21 поколения от фамилията на твореца.

За изследването си те са интервюирали наследници на италианския ренесансов художник, архитект и инженер и установили, че някои от тях работили в офиси, други били работници в стоманодобива и занаятчии, които вече са пенсионери.Генеалозите са идентифицирали няколко семейства от различни разклонения на родословното дърво на Да Винчи.Пълната история на фамилията се простира близо 690 години назад във времето. Учените са изследвали мъжката линия на рода на Да Винчи, започвайки от родоначалника Микеле, роден през 13-и век, след това проследили роднините от бащата на твореца Пиеро Фросино, роден през 1426 г. до раждането на Леонардо през 1452 г.

Те проследили по документи четири разклонения на фамилията, започнали от брата на Леонардо - Доменико. Да Винчи е имал поне 22-ма полубратя, но не е имал деца.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.