Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
22 дузпи решиха съдбата на трофея в Лига Европа
27 Май 2021
Играчите на двата отбора се представиха блестящо и вкараха 20 поредни дузпи, без да пропуснат нито една. Накрая Виляреал спечели
Виляреал спечели първия си трофей в европейския клубен футбол, след като победи Манчестър Юнайтед с 12:11 след изпълнение на дузпи във финала на турнира Лига Европа. Двата отбора завършиха 1:1 в редовното време и продълженията и победителят беше определен с дузпи. Финалът в Гданск не предложи нищо особено през редовното време, но зрителите станаха свидетели на зрелищно изпълнение на дузпи.

В 29-та минута Виляреал поведе с гол на Жерар Морено. През втората част "червените дяволи" успяха да изравнят с гол на Едисон Кавани в 55-та минута. През продълженията не бе отбелязан гол и настъпи драмата на дузпите.

Играчите на двата отбора се представиха блестящо и вкараха 20 поредни дузпи, без да пропуснат нито една. Накрая трябваше да изпълняват вратарите. И докато стражът на Виляреал бе точен, то Давид Де Хеа пропусна решаващата дузпа и трофеят отиде при Виляреал.

По този начин испанският клуб спечели първи трофей в цялата си история, докато техният треньор Унай Емери спечели Лига Европа за четвърти път в кариерата си.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.