Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Британският принц Филип почина 2 месеца преди да навърши 100 години
9 Април 2021
Новината за кончината му дойде от Бъкингамския дворец, а скоро след това всички национални флагове във Великобритания бяха свалени до половината в знак на траур
Обединеното кралство, което се готвеше да отпразнува 100-ия рожден ден на обичания от всички съпруг на кралица Елизабет Втора през юни тази година, завинаги ще запомни днешната дата, тъй като на нея херцогът на Единбург напусна този свят. Новината за кончината му дойде от Бъкингамския дворец, а скоро след това всички национални флагове от забележителните сгради във Великобритания бяха свалени до половината в знак на траур.

В последните месеци здравето на аристократа постепенно се влошаваше. В началото на март той претърпя сърдечна операция в лондонската болница "Сейнт Бартоломю", след което бе преместен в частната клиника "Крал Едуард Седми" за лечение на инфекция, за която беше оповестено, че не свързана с Covid-19. След общо четириседмичния му престой по здравни заведения, през който бе посещаван единствено от сина си Чарлз, той бе изписан и транспортиран обратно при съпругата си в замъка Уиндзор, където двамата прекараха по-голямата част от пандемията.

В официалното изявление на кралския двор пише, че си е отишъл спокойно, без обаче да се посочва точна причина за кончината му.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.