На 30 ноември 1954 г. метеорит с тегло 4 кг и дължина около 18 см пробил покрива на Ан Ходжез и ударил жената по ръката и крака. Лекарят заявил, че състоянието и не предизвиква опасения, но я завел в болница. Защо?


    За да я изследват по- прецизно

    За да проверят нивото на радиация

    За да я спасят от любопитни

   


Quiz e за хората, които обичат да пътуват и да научават нови и любопитни неща за света около тях. Рубриката е за любознателните, които искат да увеличат общата си култура. Целта на Quiz e да забавлява като дава информация за малко известни любопитни неща. Знаете ли: коя фирма има най-много служители или коя е най-високата железопътна линия в света, кой конквистадор така и не разбира, че е открил Елдорадо или кой народ е организирал първата морска експедиция в търсене на нови земи. Това е само малка част от нещата, които можете да научите в съвместната рубрика на БГ Фактор и Травъл ТВ.
За да прочетете повече информация свързана с конкретния въпрос, трябва да се премине малко препятствие - отговорете правилно на въпроса! Ако сгрешите просто опитайте с друг въпрос. Успех!

Въпросите в тази рубрика са създадени от екипа на Фактор Нюз. Те са собственост на интернет-медия Фактор Нюз и не могат да бъдат използвани без писмено разрешение.