На търг в Сотби през 1994 г. за 68 500 $ бе продаден един от двата автомобила, произведени в началото на 70-те. Никой никога не е пътувал на него, притежателят също няма да го получи. Какъв автомобил си е купил?


    лимузина

    Ферари

    луноход

   


Quiz e за хората, които обичат да пътуват и да научават нови и любопитни неща за света около тях. Рубриката е за любознателните, които искат да увеличат общата си култура. Целта на Quiz e да забавлява като дава информация за малко известни любопитни неща. Знаете ли: коя фирма има най-много служители или коя е най-високата железопътна линия в света, кой конквистадор така и не разбира, че е открил Елдорадо или кой народ е организирал първата морска експедиция в търсене на нови земи. Това е само малка част от нещата, които можете да научите в съвместната рубрика на БГ Фактор и Травъл ТВ.
За да прочетете повече информация свързана с конкретния въпрос, трябва да се премине малко препятствие - отговорете правилно на въпроса! Ако сгрешите просто опитайте с друг въпрос. Успех!

Въпросите в тази рубрика са създадени от екипа на Фактор Нюз. Те са собственост на интернет-медия Фактор Нюз и не могат да бъдат използвани без писмено разрешение.