Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Говорителят на Съюза на съдиите: Пълен абсурд е забавянето на мотивите по дело да обслужва престъпниците
      Пълен абсурд е забавянето на мотивите по делото срещу Васил Маникатов да обслужва организираната престъпност. Това е пълен абсурд, заяви пред Нова телевизия говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова по повод твърденията на вътрешния министър Цветанов, че съдия Мирослава Тодорова, председател на Съюза на съдиите, е забавила мотивите и така е обслужвала организираната престъпност.
    Това е абсурдно, защото Мирослава Тодорова е осъдила Васил Маникатов на 8 години ефективно, докато е бил в затвора. Характерното е, че тя го е осъдила за престъпление, което той е извършил в затвора. Той в затвора е контролирал продажба на наркотици, затова го е осъдила на 8 години. Дори толкова да е забавила делото, толкова много – 3 години, което не вярвам, както твърди министър Цветанов, Маникатов е нямало как да излезе от затвора, посочи Куцкова. Да, наистина има забавяне, което не е 3 години, но не мога да ви кажа колко е, каза тя. Куцкова подчерта, че в момента има дисциплинарно дело срещу Тодорова. ВСС й наложи наказание за забавените дела, каза тя.
    Истина е това, което казва Цветанов, че има забавяне на мотивите по делото, но че по този начин е обслужвала организираната престъпност, това е пълен абсурд, повтори Нели Куцкова. Ако не беше толкова сериозна работата, щеше да звучи като виц, каза говорителката на Съюза на съдиите. Ние не се занимаваме с министър Цветанов, затова се обърнахме към главния прокурор. Според Куцкова Цветанов има пълно основание да се дразни на Съюза на съдиите. Ние няма да спорим с него, просто не сме на едно ниво с него. Ние не можахме да го научим на демократично говорене и затова се обърнахме към главния прокурор, поясни още тя.
    Ние искаме да се провери случая от главния прокурор. Нели Куцкова заяви, че се оказва, че Маникатов не е в затвора. Съдията знае, че лицето изтърпя наказание в затвора и в един момент се оказва, че този човек е навън и съдията е виновен. Това трябва да се провери според нея.
    Имам чувството, че вътрешният министър си изпуска нервите и говори в прав текст. Ако той обвинява и се окаже, че Тодорова е извършила престъпление, тя трябва да си понесе наказанието, но ако Цветанов греши, ние ще попитаме главния прокурор той какво престъпление е извършил. Два въпроса имаме към главния прокурор, посочи тя. Първият е за лицето Маникатов, защо се счита, че е в затвора, а той не е. А вторият е свързан с твърденията на Цветанов, а именно кой е извършил престъпление,.
    Ръководството на МВР се хвали с акции, а тежката, интелигентната работа не се вижда, изрази недоволството си Нели Куцкова. Наказателното правораздаване е една верига от брънки, ако една брънка се скъса, се губи цялата верига. Всеки един по веригата може да е виновен.
    Няма разделение между съдиите, каза Нели Куцкова. Пази Боже общество от съдии, които ще се консултират с вътрешния министър по дадени дела, заяви още тя. Нашата работа си я вършим.
    Ние ще продължаваме да отстояваме независимостта на съда. Което е свързано с това съдът да е независим от това кой е на власт. Няма значение кой се опитва да смачка съда с изказвания по медиите, визира тя отново вътрешния министър Цветан Цветанов. /БГНЕС
25 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.