Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдия Тодорова: Министър Цветанов в негови интервюта извърши деянието клевета, което не е безобидно престъпление
      Със сигурност министър Цветанов в негови интервюта извърши деянието клевета. Той каза неверни обстоятелства за мен и ми приписа престъпления. Това каза пред бТВ съдия Мирослава Тодорова, председател на Съюза на съдиите, обвинена от вътрешния министър, че е работила за организираната престъпност.
    Клеветата не е безобидно престъпление, засяга достойнството на човека. Министър Цветанов засяга и съдийската организация, която има съществено място в момента в осъществяването на съдебната реформа. Това, което решавам за себе си е дали трябва да създам още едно дело, дали трябва да занимавам със себе си натоварения и без това съд. Още обмислям дали да си потърся правата. В кратък срок, предполагам другата седмица ще реша дали да заведа дело за клевета срещу министър Цветанов, подчерта Тодорова.
    Тя отбеляза, че е наказателен съдия и по всички наказателни дела органите на досъдебното производство са част от МВР. "Ние война с МВР не водим и аз в частност не водя. Работим в рамките на закона", каза Тодорова. Тя посочи, че изказването на Цветанов отклонява вниманието от съществените проблеми и на съда, и на МВР.
    "Осъдили сме подсъдимите Васил Маникатов и още двама души за разпространение на наркотици, след това действително има забавяне на мотивите. Това дело е останало по реда си, защото подсъдимите, които трябва да търпят 8 г. лишаване от свобода, така или иначе са били в затвора. Забавянето на мотивите не води до това, че някой се е отклонил от изпълнението на наказания. Дисциплинарният процес, който продължава, поставя съществен въпрос за българските съдии, неравнопоставеността на съдиите в различните звена", обясни Мирослава Тодорова.
    За това, че тя е забавила над 50 дела и е наказана заради тези дела с намаление на заплатата, Тодорова заяви, че "в момента продължава единствено да е висящо делото на председателя Владимира Янева. А Съюзът на съдиите не се занимава отдавна с изказванията на господин Цветанов още от миналата зима. Занимавахме се с критична оценка на ВСС, включително след оставките на съдиите Захарова и Костова поискахме целият ВСС да се оттегли, каза Тодорова.
    На въпрос дали й отмъщава инспекторатът на ВСС чрез дисциплинарни наказания, съдия Тодорова отговори, че дисциплинарният процес не е бил честен. "Би следвало управленски да се вземе решение за натовареността на съдиите в големите градове. За 376 работни дни съм разгледала 230 дела. Смятам, че това е непосилна човешка натовареност. Дисциплинарното наказание не решава проблема. Това е репресия, която не ми помага да решавам по-бързо делата на хората. Дисциплинарният процес е нечестен. Понеже съм съдия не бих могла да коментирам повече, тъй като това може да се преценява като натиск върху Върховния административен съд", подчерта още Тодорова.
    Вътрешният министър Цветан Цветанов вчера в свое изказване обвини съдия Мирослава Тодорова, че защитава организираната престъпност.
    Цветанов подчерта, че тя абсолютно покровителства мафията и организираната престъпност. "Как си представяте, когато има произнасяне на съдебен състав и 3 г. не са написани мотивите за лицето Васил Маникатов, емблематичен за Европа трафикант на наркотици и тази съдийка не е записала мотивите си 3 години? Има подходи, които се прилагат в съдебната система, които не служат на обществото. Но има санкция, която тя вече е понесла. Тя като интелигентна жена не е разговаряла с Маникатов, за да каже, че му е забавила мотивите. Защо трябва винаги да разследваме. Организирайте дебат в обществото, аз искам повече да защитавам родителите и децата, ставащи съпричастни към употребата на наркотици. Към лицата с престъпна дейност съдебната система трябва да е безкомпромисна", подчерта Цветанов. /БГНЕС
25 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.