Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Националният отбор по футбол взе, че би
18 Ноември 2019
„Лъвовете“ нямаха победа от повече от година насам
Българският национален отбор по футбол записа първи успех от повече от година насам, след като победи Чехия с 1:0 у дома в последния мач от квалификациите за Европейското първенство следващото лято. „Лъвовете“ нямаха нито една победа в този квалификационен цикъл, а последният им успех бе от октомври миналата година срещу Кипър, но след 12 мача без победа успяха да надвият чехите в мач без значение за двата тима. 

Пред празните трибуни заради наказание на Националния стадион „Васил Левски“ възпитаниците на Георги Дерменджиев се отбраняваха добре и не допускаха много опасности пред нашия вратар Георги Георгиев, а от своя страна успяха да се възползват от една от малките си възможности, за да стигнат до гол. В 56-та минута след много добро центриране от фал на Кирил Десподов, Васил Божиков бе изпуснат от защитниците на гостите и с точен удар с глава прати топката в мрежата. До края на мача „лъвовете“ играха солидно в защита и опазиха преднината си, за да стигнат до победата.

Това беше и последния мач на капитана Ивелин Попов за националния отбор. Вчера Попето обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор след двубоя с Чехия. 

Родните национали завършват група А на четвърто място с актив от шест точки и ще имат шанс да гонят класиране за финалите на Евро 2020 в плейофите през март, докато чехите финишират на втора позиция и имат осигурено място на Европейското първенство. В другия мач от групата Англия победи Косово с 4:0 като гост. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.