Факти, Анализи, Коментари
   4 Юни 2020
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Полярна лисица измина 3500 км за 76 дни
26 Октомври 2019
Норвежкият полярен институт публикува проучване, в което се проследява движението й от Норвегия до Канада
Полярна лисица измина 3500 км за 76 дни и прекоси маршрута от Норвегия до Канада, съобщава Интерфакс. Норвежкият полярен институт публикува проучване, базирано на проследяване на движенията на лисицата чрез тракер през юли 2017 г. На 26 март 2018 г. лисицата е напуснала Свалбард, за 21 дни тя е преминала 1 512 км, а на 16 април вече е била в Гренландия. До 1 юли животното достигнало до канадския остров Елесмер, предаде агенция Фокус.

Средно една лисица изминава 46,3 км на ден. Рекордът до този момент беше 155 км, регистриран в Северна Гренландия. Съобщава се, че това е един от най-бързите преходи на полярни лисици. Първоначално специалистите са се усъмнили в достоверността на данните и са предположили, че в тях има човешка намеса. Съдбата на лисицата е неизвестна: GPS сензорът спря да работи през февруари 2019 г. Норвежкият полярен институт отбелязва, че изследването показва значението на ледената покривка за миграцията на животните, както и рисковете за тях от климатичните промени.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.