Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Шефът на БНР обясни за прекъсването на програма "Хоризонт"
16 Септември 2019
Никой не е спрял програмата. Има докладна от директора на дирекция "Техника" преди няколко дни заради проблемите
Генералният директор на БНР Светослав Костов направи първия си официален коментар след скандала с профилактиката, заради която Националното радио за първи път спря излъчването си. В първия работен ден след спирането за 5 часа на програма "Хоризонт" той говори на извънредното Общо събрание.

"Никой не е спрял програмата. Има докладна от директора на дирекция "Техника" преди няколко дни заради проблемите. Абсолютно решението на господин Пламен Костов за вид профилактика беше подкрепено", заяви Светослав Костов.

Костов обяви, че също в петък е имало заседание на Управителния съвет, защото е бил последният срок за внасяне на проектобюджета на БНР.

"Няма, както в предишни години, да бъдат залагани пари за ремонти, за капиталови разходи. Ще искаме от Министерство на финансите 25 процента увеличение на заплатите на служителите в БНР", каза Костов и обяви, че до края на седмицата ще бъде утвърден правилник за етичните норми в БНР.

Днес той бе изслушан от СЕМ поради скандала от миналата седмица, когато дългогодишният водещ и съдебен репортер Силвия Великова беше свалена от ефир, а след това и цялата програма на "Хоризонт" спря за няколко часа.

Случилото се доведе до безпрецедентен протест на журналисти в подкрепа на Силвия Великова и даже на реакция на премиера Бойко Борисов, който лично изиска ситуацията да бъде изяснена.

Междувременно КРС, СЕМ и прокуратурата започнаха проверка заради спирането на "Хоризонт". Буквално след ден на поста, Николай Кръстев подаде оставка като директор на "Хоризонт".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.