Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Евростат: Сериозен скок на цените на храните, алкохолът и цигарите в еврозоната
31 Август 2019
Въпреки това годишната инфлация остава на ниво от един процент през август, сочат данните
Храните, алкохолът и цигарите поскъпват сериозно в страните от еврозоната. Въпреки това годишната инфлация остава на ниво от един процент през август, сочат данните на Евростат, предаде БНР. Това е много под целевото ниво на Европейската централна банка от близо до два процента.

Над два процента е било поскъпването на храните, алкохола и цигарите в 19-те страни от валутния съюз, сочат данните на Евростат. През август поевтиняване има при енергията. Останалите промишлени стоки са по-скъпи спрямо година по-рано, но не и съпоставено с предходния месец.

През последните няколко месеца се виждат тревожни сигнали за икономиката в еврозоната заради слабия растеж и ниската инфлация.

В края на 2018 година Европейската централна банка спря програмата за изкупуване на активи, но мнозина анализатори очакват нейното възстановяване, за да се налеят нови стимули в икономиката. Не е изключено през септември да видим понижение на депозитните лихви в еврозоната, категорични са експертите. През юли гуверньорът Марио Драги даде сигнал, че може да има нови икономически стимули.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.