Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Край Пловдив разбиха най-голямата фабрика за нелегални цигари
4 Юли 2019
Щетите за бюджета от престъпната дейност възлизат на 15 милиона лева на месец
Две фабрики за нелегални цигари бяха разкрити в пловдивските села Труд и Ръжево Конаре. Основното производство се извършвало в предприятието, което се намира в индустриалната зона между Пловдив и село Труд, съобщи БНР. Работило се е много конспиративно.

Щетите за бюджета от престъпната дейност възлизат на 15 милиона лева на месец, каза заместник-главният прокурор Иван Гешев, който обясни повече и за другата производствена база край село Ръжево Конаре.

"Намерен е още един цех. В него се нарязва тютюнът. След това нарязаният се кара тук за производството. На едно място е намерен и влекач, зареден целия с цигари на обща стойност над милион-милион и половина лева във влекача. Тук цигарите, които виждате, са също около половин милион".

Премиерът Бойко Борисов каза, че е бил запознат с работата на службите и прокуратурата от самото начало. Той съобщи повече подробности за дейността на фабриката край с.Труд, като подчерта, че тя е една от най-големите разкривани до момента у нас:

"Молдовци, украинци са работниците. Те не излизат. Тук живеят. Виждате, имат си щанги да си вдигат. Сиреч, няма никакъв признак, по който да отидат на кафе, на ресторант и по някакъв начин да ги забележат в Пловдив или в друг град. Абсолютно конспиративно произвеждат продукцията и директно я изнасят. Те са с гръцки надписи, така че или са за Гърция единия вариант, на "Филип Морис" са цигарите, много добро качество са. Между 15 и 20 милиона на месец ощетяват бюджета. Горе-долу толкова, колкото искат полицаите за нощния труд".

12 са арестуваните до момента, каза главният секретар на МВР Иво Иванов, който подчерта, че тепърва всъщност ще се установява дали цигарите са били предназначени за гръцкия пазар или са се разпространявали само у нас.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.