Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Хладилникът убива плодовете и зеленчуците
1 Юни 2019
Според изследователи плодовете и зеленчуците са "живи", дори след като бъдат откъснати
Държането на плодовете и зеленчуците в хладилника убива полезните им съставки. Според изследователи плодовете и зеленчуците са "живи", дори след като бъдат откъснати, съобщава КРОСС. Те реагират на промените в нивото на светлината, което се отразява на броя на полезните вещества в състава им.

В зависимост дали е ден или нощ, тези вещества се увеличават или намаляват. Ако се съхраняват в хладилник или в тъмен склад в супермаркета, количеството на полезните съставки намалява. Получава се така, че дори и да ядете достатъчно плодове и зеленчуци, например препоръчителните пет порции на ден, вие не успявате да си набавите всички необходими витамини и минерали от тях.

Зелето е един от зеленчуците, които реагират рязко на промяната на светлината. Избягвайте да държите в хладилник също спанак, марули, тиквички, моркови, сладки картофи и боровинки. За да решите проблема, изследователите препоръчват да поставите крушка в хладилника си, която да симулира светлината в естествената среда на плодовете и зеленчуците.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ИВан
02 Jun, 2019 | 08:14

ами иначе ще се развалят


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.