Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваният кмет на район „Северен“ в Пловдив поискал 60 хиляди лева от строителен предприемач
1 Юни 2019
Действало се чрез посредник, който бил близък на Ралев. Той също е задържан и с повдигнато обвинение. Сагата започнала миналото лято
Арестуваният кмет на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев е поискал 60 хиляди лева от строителен предприемач, който планирал да строи блок, съобщава КРОСС. Мъжът е подал сигнал за искания рушвет до министър-председателя, съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Действало се чрез посредник, който бил близък на Ралев. Той също е задържан и с повдигнато обвинение. Сагата започнала миналото лято, когато строителя подал документи за разрешение за строителство в районното кметство. След дълго разкатаване в крайна сметка се разбрало, че такова няма да получи ако не даде определена сума. „Провеждат се разговори с различни хора в различни формати, с хора от общината, типична българска ситуация. Това, което му се казва на предприемача от различни лица, показват му сметки колко пари ще изкара, различни хора започват да му подсказват колко ще му струва да му решат проблема“, разказа Иван Гешев.

В един момент Ральо Ралев взел лично документите на предприемача, въпреки, че по закон няма никакви правомощия по процедурата, която е в задълженията на главния архитект на района.

Не си пиеш кафето и ракията с мен
„Строителят научава за това, след което започва да търси причините защо няма да се случи проекта му, при положение, че документално всичко е наред. Провежда се среща, на която кмета казва, че „хубаво си пие кафето и ракията с други хора, но не и с него“, разказа Иван Гешев.

Посредникът близък и с други пловдивски кметове?
„Твърди се, че посредника е много сериозен, всички кметове от Пловдив ходят на гости в къщата му в Гърция. Тепърва ще проверяваме дали това е така“, категорични са от спецпрокуратурата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.