Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Извънземен Ливърпул разби Барселона
8 Май 2019
Ливърпул сътвори немислимото и след 0:3 в първата среща разгроми в реванша Барселона с 4:0
Ливърпул сътвори немислимото и след 0:3 в първата среща разгроми в реванша Барселона с 4:0 на "Анфилд" и се класира за финала в Шампионската лига, съобщи БНР.

Мачът започна с мечтан ранен гол за Ливърпул. Жорди Алба върна неточно една топка, Хендерсън стреля, Тер Стеген изби, но Дивок Ориги бе наблизо и вкара в 7-ата минута за 1:0.

Англичаните обаче не можаха да се възползват по най-добрия начин от ранната си преднина. Барселона започна да играе своята игра, да владее повече топката, а Лео Меси и Филипе Коутиньо имаха страхотни шансове да вкарат гол на чужд терен, който да затвори до голяма степен мача.

Но и на вратата на Ливърпул Алисон показа класа.

Феновете на домакините освиркваха бурно играчите на Барса, особено бившите си любимци Луис Суарес и Коутиньо. Играта стана нервна и с доста прекъсвания, поради травми на футболисти на английския тим.

В края на първото полувреме пред Меси и Алба се откриха нови възможности за гол, но резултатът се запази 1:0.

Парадоксално, в сравнение с първия мач между двата отбора, Ливърпул по-трудно „връзваше“ играта си, но успя да съкрати преднината на каталунците поне с една трета до почивката. А на терена за англичаните не бяха топнападателите им Салах и Фирмино.

Мечтан за Ливърпул бе и стартът на второто полувреме. Появилият се като резерва Жоржиньо Вайналдум най-напред вкара с крак в 54-ата, а две минути след това се разписа и с глава за 3:0.

Авансът на каталунците бе анулиран!

Двата отбора заиграха по-предпазливо, но в 79-ата минута Ливърпул стигна и до четвърти гол. Арнолд изпълни хитро ъглов удар, защитата на Барса заспа и отблизо Дивок Ориги реализира за 4:0. Ливърпул излезе напред в общия резултат - 4:3, а до промяна не се стигна.

А Барса за втора поредна година претърпя провал в Шампионската лига - след обрата, който допусна срещу Рома миналия сезон.

Мърсисайдци  ще срещнат на финала в Мадрид на 1 юни победителя от другия полуфинал Аякс – Тотнъм, който е днес след 1:0 за холандците в Лондон.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.