Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Часът на Земята
30 Март 2019
По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си
Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Провежда се винаги в последната събота на март от 20:30 до 21:30 ч. Тази година Часът на Земята е на 30 март, съобщават от WWF. Мотото и тази година е: Свържи се с природата.

Часът на Земята традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. По-данни на доклада „Жива планета“ тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства, а не на последно място природата ни предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.