Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кучият студ в САЩ продължава
2 Февруари 2019
В много райони температурите достигнаха рекордно ниски стойности, падайки под минус 30 градуса по Целзий
Студент замръзна до смърт в САЩ на крачка от входа на кампуса. Това е само един от множеството смъртни случаи заради вълната от арктически въздух, която обхвана североизточните щати, съобщава КРОСС.

В много райони температурите достигнаха рекордно ниски стойности, падайки под минус 30 градуса по Целзий. А на някои места дори до минус 50 градуса. Според метеоролозите, заради вятъра усещането в редица градове е като за минус 60 градуса.

Заради студеното време лекциите в Университета на Айова бяха отменени. Това успокоило бащата на 18-годишният Джералд, който бил студент за първа година. При това кампусът се намира само на половин час път от дома на семейство Белц в Сидър Рапидс.

Само че Джералд Белц е намерен в безсъзнание пред сградата след кратка разходка край общежитието. По-късно той умира в болница. Следователите смятат, че смъртта му е свързана с отрицателните температури.

Той е един от най-малко 21 души, починали вследствие на студеното време.

Сред загиналите са четирима мъже, намерени замръзнали близо до домовете си в Илинойс, Уисконсин и Мичиган. Шестима, починали след пътнотранспортни произшествия в Айова. Жена, открита замръзнала в апартамент в Милуоки, след като отоплителната система се повредила.

В района на Бъфало човек почина, докато почиствал снега със снегорин, а друг е намерен мъртъв с лопата в ръка, както и мъж, открит също измръзнал, но в гаража си.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.