Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България и Европа сковани от страшен студ
8 Януари 2019
Сутрешните температури ще паднат до минус 18 - минус 20 градуса
Очаква се вторник да е най-студеният ден през тази седмица и живакът в термометрите да падне до под минус 18 градуса. Само за четири области на Югоизточна България - Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково няма обявени предупреждения за опасно време. Навсякъде другаде е в сила жълт код, съобщава КРОСС.

Сутрешните температури ще бъдат между минус 18 и минус 8 градуса в Северна България, между минус 16 и минус 8 градуса, в Западна и между минус 15 и минус 11 градуса в Южна. За Източна България ще са около минус 7 градуса. Дневните температури ще се повишат до около минус 3 градуса в Западна и Северна България, а в Източна до около 0 градуса.

За София минималната температура ще бъде около минус 13 градуса, а максималната около минус 3 градуса.

В сряда се очаква да се заоблачи и на места да има слаби превалявания от сняг, което и слабо ще повиши температурите и ще бъдат - сутрешните между минус 10 и минус 7 градуса, а дневните от минус 2 до около 6-7 градуса над нулата за Източна България.

В четвъртък ще се затопли още и вече сутрешните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а дневните между 1 и 10 градуса над нулата.

От петък се очаква ново застудяване, температурите ще се понижат отново и максималните ще бъдат между 0 и 5 градуса. В почивните дни ще бъде студено, не се очакват валежи. За София максималната температура ще бъде около минус 1 градуса.

Европа остава в капана на лошото време. Силен снеговалеж блокира Братислава. Някои от линиите на градския транспорт в словашката столица са спрени. Снегът покри и покривите на исторически дървени къщи, част от музей в северната част на страната.

ПОЛША

Шестима души бяха ранени при пътни злополуки, след като магистралите в близост до Гданск бяха затрупани от снега. 12 автомобила, включително и няколко камиона, се сблъскаха и доведоха до блокиране на движението с часове.

ГЪРЦИЯ

Необичайно дебела снежна покривка изненада жителите и гостите на Атина. Повечето училища там бяха затворени. На 45 километра от гръцката столица хората бяха принудени буквално да търсят колите си под снега. Местни медии съобщиха за спиране на тока в някои части на страната. Термометърът в северния регион Флорина показа минус 23 градуса.

РУСИЯ

Екстремният студ удари и Русия. Според прогнозите има вероятност температурата да падне трайно под минус 30 градуса. Такива стойности вече бяха отчетени в областта Самара.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.