Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец победи в дербито с Левски
21 Октомври 2018
По този начин „орлите“ излязоха начело в класирането на Първа лига
Отборът на Лудогорец поведе в класирането на Първа лига, след като победи Левски с 2:1 в дербито от 12-ия кръг на първенството. На „Лудогорец Арена“ в Разград двата тима си размениха по едно полувреме, но в крайна сметка „орлите“ се поздравиха с успеха. 

Двубоят започна със здрава битка в средата на терена, като в 11-та минута Милош Цветкович влезе много грубо в краката на Натанаел и имаше късмет, че получи само жълт картон от рефера Георги Кабаков. Вратарят на гостите Мартин Полачек бе нестабилен при изстрели отдалеч и след като на два пъти му се размина при изпуснати топки, в 34-та минута Джоди Лукоки се разписа на празна врата, след като словакът не се справи с лек удар на Натанел. В следващите минути „сините“ също имаха претенции към Кабаков, след като той пропусна няколко явни фала срещу играчи на тима, а това позволи на шампионите да овладеят напълно ситуацията. Лудогорец нанесе втория си удар точно преди почивката, когато Клаудиу Кешеру се възползва от грешка на Хали Тиам, за да изведе Вандерсон на чиста позиция, а бразилецът не сбърка и покачи на 2:0.

Тимът на Славиша Стоянович излезе крайно мотивиран през втората част и това бързо даде резултат, след като в 54-та минута Станислав костов се разписа от непосредствена близост след добра асистенция на Тиам. В следващите минути Левски категорично надигра своя съперник и създаде няколко опасности пред вратата на Ренан дос Сантос, но не успя да реализира нито една. Най-близо до гола бе Габриел Обертан, но страховитият му изстрел от границата на наказателното поле срещна гредата и излезе в аут. В заключителните минути на терена преобладаваха здравите единоборства и нарушенията, а накъсванията на играта не позволиха на „сините“ да стигнат до изравнителен гол.

В крайна сметка Лудогорец спечели с 2:1 и записа шести пореден успех в Първа лига, след който вече има актив от 29 точки и поведе в класирането. Левски остава на втора позиция с точка по-малко, а утре ЦСКА-София ще има възможността да се изравни със „сините“, ако вземе домакинството си на Етър. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.