Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов бесен на посланниците ни
10 Октомври 2018
Той е бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая
Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от международните реакции по случая с русенската журналистка Виктория Маринова по време на срещата си с представители на Дипломатическия корпус у нас, съобщава БНР. Това коментираха източници от правителството. Министър-председателят, главният прокурор, министърът на вътрешните работи информираха дипломатите за хода на разследването на убийството. В срещата в Министерския съвет участва и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Борисов е бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая. 

Позиция, изразена от Борисов, и по-рано днес: "Тъй като знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено разговарях с тях през тези дни, защото очаквах, че това, което са ни учили - да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха от "Туитър" И аз тука доста ще си променя за шпиценкандидатът мнението, ще имаме сериозен разговор в Европейската народна партия“, заяви Борисов. 

Това се очаква да стане идната седмица по време на поредната среща на върха на Европейския съюз.А засега водещият кандидат на ЕНП за следващ председател на Европейската комисия е Манфред Вебер - баварският лидер на групата на ЕНП в Европарламента.

На 7 октомври той написа в “Туитър“, че е шокиран от бруталното убийство на Виктория Маринова. И че спешно е необходимо цялостно разследване от българските власти. Днес Манфред Вебер написа, пак в “Туитър“, че силно приветства предварителните резултати от разследването. И че българските власти са действали бързо и ефективно. "Имаме пълно доверие на българските власти, че ще осигурят справедливост на семейството на Виктория Маринова", декларира Вебер.

А председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер приветства в специално изявление "бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти, които в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи от други страни от ЕС са арестували заподозрения убиец. 

На срещата с дипломатите Борисов е заявил, че е готов да отговаря на всякакви въпроси по случая на следващия европейски съвет. Заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването, обяснил още премиерът пред посланиците. На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта. След края й посланиците не коментираха темата и пред журналистите в МС. 

По-рано днес на извънреден брифинг официално беше съобщено, че 21-годишният Северин Красимиров е задържан късно снощи в Германия, по искане на българските власти. Той е заподозрян за убийството на Виктория Маринова, разследването по случая продължава, но мотивите за престъплението най-вероятно не са свързани с работата на жертвата. На брифинга премиерът Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.