Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Светът върви към нов световен ред с глобалната отговорност на Китай
13 Август 2017
За пръв път от Карибската криза през 1962 година светът балансира на ръба на ядрена война. Сега начело на Америка не е Кенеди, а Тръмп
Светът стои на прага на ядрена война или начало на нова епоха, в която Китай ще поеме глобална отговорност. За пръв път от Карибската криза през 1962 година светът балансира на ръба на ядрена война. Сега начело на Америка не е Кенеди, а Тръмп. Неговият противник не е СССР, който при цялата си жажда за власт все пак се е опасявал от рисковете, чийто мащаб е било трудно да се прецени, а севернокорейският диктатор със своите доисторически понятия. (...) За него ядреното оръжие е гаранция за сигурността на режима.

Светът изтръпва от вербалната ескалация на конфликта между Вашингтон и Пхенян. Падането в бездната все още може да се предотврати. В най-добрия случай надвисналата заплаха ще доведе до „нов световен ред“, за който толкова много се говори. Тук всичко зависи най-вече от Китай. Пекин е в състояние да намали заплахата от война посредством санкции и дипломация или пък да остави всичко на самотек и окончателно да загуби контрола върху ситуацията. В първия случай на Китай ще му се наложи да поеме глобална отговорност, във втория – ще продължи преследването на националните интереси и ще се опита да прехвърли на други стрелките за решаването на неприятните проблеми.

Пекин контролира 90 на сто от външната търговия на Северна Корея и ми могъл да накара Ким Чен Ун да се съгласи на преговори - до момента Китай не е задействал този лост за натиск. Той изчаква, за да не избира между двата кошмарни сценария. Първият ще дойде, ако режимът в Пхенян падне и Китай бъде залят от бежанска вълна. Корея ще се обедини и ще стане окончателно съюзник на САЩ.

Вторият сценарий предвижда война пред собствения праг и напълно възможно с използването на ядрено оръжие. Работата ще стигне и до икономическа криза: Китай няма да постигне показателите на растеж, необходими, за да смекчи вътрешните конфликти и да постигне благосклонността на собствения народ. Ким и Тръмп по най-безмилостен начин играят с тези страхове на Китай. И двамата искат да придърпат Китай на своя страна.

Съществува обаче и Южна Корея, която с все сила се опитва да разубеди Тръмп от военен удар. Войната ще се води на Корейския полуостров, а столицата на Южна Корея Сеул с нейните 10 милиона жители лежи в зона, която ще попадне под ударите на севернокорейската артилерия и ракети с малък обсег. САЩ ще победят Ким, но Южна Корея ще пострада жестоко.

През 1962 година САЩ и СССР успяха да се договорят. Кубинската криза доведе до преход от оръжейна надпревара към контрол над нея и изтегляне на ракетите. През 2017 година корейската криза може да доведе до нов световен ред, в който САЩ и Китай ще трябва да си поделят глобалната отговорност. В противен случай ще се пролее много кръв. /БГНЕС

Анализ на Кристоф фон Маршал за вестник „Тагесшпигел“


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
27 Aug, 2017 | 04:59

Какъв Китай, каква Куала Ломпур, - злото в този свят си е тържествуващо, евреите са само негови проводници, Китай днес е милиард и половина, утре може да стане десет милиона радиоактивни. Играчките дето прави са с еврейски капитали, защото други няма, а изчезнат ли капиталите и купувачите ще са изчезнали. Йехова има нужда от бесове и си ги набавя не като държи евреите расово чисти и оградени от другите племена, което евреите в простотията си, както простите слоеве на другите племена си го мислят че е така - рабите го казват, вестниците го пишат! А яхвето на няколко пъти в тяхната макар и неузнаваемо фалшифицирана история ги оставя и взема други. Племената след измисления изход, измислените соломонови и давидови империи, измисления, поне неузнаваемо ретуширан Вавилонски плен (защо САЩ така истерично бомбандираха историческия музей в Ирак, така че по цялата му площ остана само млян пясък?!) - изчезнаха, в Испания влязоха покрай арабите макар и да ги бутаха, и след 8 века испанците успяха да ги изритат изритаха и тях колкото да крещяха че са мирни търговци. След това плъзнаха по Европа (паразитът не може без бялия човек), включително и България - предпочитат любезния султан който и те са го докарали, да ги настани в европейските Вилаети. Но пак състава е нов, европейското еврейство, Хазария са от тези дивашки племена нанизали се после по южната граница на Светския Съюз и имащи голям дял в откриването и закриването му. Тези тюрко дивашки племена ще проведат Октомврийската революция, двете Световни войни. Те организирват Огромната си Военно Икономическа задокеанска база, за да владет света. „Дайте ми парите и аз ще владея света!“ казал Ротшилд, но това си е символ-верую на всеки евреин - на утайката на нисшите ориенталски племена, сгрупени не случайно от яхвето по азиатския пустош. Негрите не биха могли да свършат тази работа, китайците също, макар и по други причини, мексиканците ще се отдадат на гратис плячка и живот един вид като бели. Трябват племена за които рушвета, днес Пособията и страха да не ги изгубят, ги движи.
Обвиняват “евреите“ - фарисейте, талмудизма в краен, невижда в света расизъм, но те са само срещу бялата раса, другите са им партньори, макар и тайно, тарикатски. Бялата раса е потенциално възвишена и с духовен елит устремен нагоре. Това е врага на йехова, той воюва с божието присъствие на земята. Пие кръвта и дъвче месото на белия елит, за да се превари в стомаха му в дух! Нищо не може да го разкардандиса защото той разчита на смятането, а не вдъхновението - не знае и какво е, но го презира. Затруднява го само кошмарната мисъл, че докато пие и дъвчи, все си стои още от предисторични времена на стартова позиция - да завладее света! Притежаването на Парите, Правителствата и Армиите не го е помръднало от старта! А в същото време Бог произвежда нови и нови души и те пълнят Непонятните Простори, а той дъвчи и пие все по освирепял?! Той даже не се и сеща, че ако избие бялите, какво ще владее? Без западни технологии и особено социални правила, върху какво ще паразитства?! Милиардите диваци ще се ориентират към последното средство за оцеляване - човекоядството. Евреите с тяхната, присъстваща им генетически особеност - да получават всичко наготово, под крилото на поредния всемогъщ цар, ще изчезнат първи. Адът си знае работата, и тази многомилиардна измет бутана от евреите да залее днес Европа, ще си продължи нататък към Бездънната Пропаст.

Жълт
14 Aug, 2017 | 18:39

Май центъра на света е в Азия вече


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.