Факти, Анализи, Коментари
   19 Юни 2018
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

И Гърция бедства
11 Януари 2017
В южната ни съседка има около 60 хиляди бежанци и мигранти, като се смята, че около 10 хиляди от тях живеят в палатки
Студеното време в Гърция създаде сериозни проблеми на бежанците в страната, предаде Би Би Си. В южната ни съседка има около 60 хиляди бежанци и мигранти, като се смята, че около 10 хиляди от тях живеят в палатки. Пребиваващите в бежанските лагери в Малакаса и Инофита, които се намират на около час от столицата Атина, обясняват, че условията не са подходящи за зимата.

Не е добре, много е студено. Всички имат деца, но е студено, няма вода, не може да се стои вътре, каза Сауахадид, който е бежанец от Афганистан. 

Фургоните нямаха врати, нямаха прозорци, обясни друг бежанец.

Правителството и големите неправителствени организации не са направили достатъчно, за да осигурят подходящи условия в лагерите, смятат правозащитници. Лиса Кемпбъл от хуманитарната организация "Ду йор парт" обясни, че тя и колегите й са единствените, които обгрижват лагера в Инофита в зимните месеци.

Конкретно в този лагер единствената подготовка за зимата, която беше направена за инфраструктурата, беше извършена от нас. Оправихме първия етаж, така че да можем да преместим семействата от палатките там. Като цяло нито една от големите организации не успя да направи каквото и да било с инфраструктурата, подчерта Лиса Кемпбъл.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително