Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Българската бира на второ място в Европа
3 Ноември 2016
Изследването на международния Reputation Institute отразява мнението на потребителите
Българските пивовари и бирената категория в страната имат изключително висок имидж и  печелят силно одобрение от страна на сънародниците ни, стана ясно от данни от европейско проучване на международния Reputation Institute, анонсирани в края на месец октомври. Според резултатите от изследването репутацията на пивоварната индустрия в България е получила 73,7 пункта одобрение (от 100 възможни точки) и по този показател сме втори в Европа, след Чехия, където респондентите са оценили имиджа на пивоварния бранш със 78,3 точки.  След чешките и българските пивовари с най-висок престиж се ползват колегите им от Полша – 73,2 т., Испания – 73,1 т., Германия – 73,0 т., Белгия – 72,3 т. В дъното на класацията са Турция и Кипър. 

По отношение на бирената категория българите я оценяват също с много висок рейтинг. Репутацията на пенливата напитка  в България събира 78, 1 точки и отново е  на второ място, спрямо оценките за категорията в другите европейски страни. С първенеца по този показател - Италия със 78,2 точки,  България дели първите места в класацията, като не й достига само една десета, за да е с най-високия рейтинг. Със 76,7 т. оценяват потребителите бирата в Испания, което отрежда на страната трето място по този показател. Следват  Полша – 75,0 т., Румъния – 74,1 т. , Словакия – 73,4 т. Отново последни в тази класация за Турция и Кипър.     

Според мнението на потребителите високата оценка за  категорията най-много  се влияе от вкуса и продуктовото разнообразие на пивото, възприемането на бирата като питие подходящо за всякакви поводи и социализация, качествата и натуралността на напитката. За имиджа на индустрията от най-съществено значение е високото качество на продукта и икономическия  принос на бирените компании.  За страните от стария континент средно претеглено репутацията на бирената индустрия се оценява на  66 точки, а на бирената категория – 65,5 точки. Резултатите са измерени чрез RepTrack метод, който е запазена марка на Reputation Institute.

„Прави впечатление, че българските потребители дават изключително високи оценки и за имиджа на пивоварната индустрия у нас, и за бирената категория. Ние сме единствената страна от ЕС, където възприемането на потребителите за цялостното представяне на производителите и на продукта явно е в пълен синхрон. “ – коментира Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България.

Според изследването на Reputation Institute  75,6 % от пълнолетните българи твърдят, че пият бира поне веднъж на 2 седмици или по-често, а 11,6 %  - веднъж месечно или по-рядко. Консуматорите, които пият бира поне веднъж на 2 седмици или по-често, оценяват категорията с 88,1 точки, което е впечатляващ рейтинг в сравнение с другите европейски страни, а репутацията на пивоварните компании - с 81,4 точки.   12, 8% от българите твърдят, че не пият бира, но въпреки това споделят изненадващо висока степен на позитивно отношение към категорията с 54,6 точки и още по-висок рейтинг за пивоварния бранш – 60 т.  В страните от ЕС всеки пети пълнолетен гражданин декларира, че е въздържател.

Икономическите данни за европейския бирен пазар през 2015 г. също потвърждават, че българските пивовари се справят все по-добре. През миналата година обемът на продажбите на бира в ЕС е малко над 356 милиона хектолитра, т.е. с 4 млн. хектолитра повече в сравнение с 2014 г. България е една от 11-те европейски страни с ръст на продажбите на бира през 2015 г. и на 12 място по консумация на пиво на глава от населението. 

„Резултатите на Reputation Institute  и статистиката за развитието на сектора на европейско ниво още по силно ни мотивират да продължим да бъдем иновативни и отговорни производители, работодатели и партньори, за да отстояваме безупречната репутация на категорията и индустрията. Само така ще заслужим още по-високо доверие и подкрепа от нашите потребители и обществото като цяло.” – добави изпълнителният директор на българската организация на пивоварите.  

Reputation Institute е една от най-уважаваните международни организации,   специализирана в изследвания на имиджа и репутацията. Данните за европейското проучване върху бирената категория и индустрията е проведено през м. август т.г. То включва т.нар. "Pulse findings" за 29 европейски страни, както и  допълнителни дълбочинни количествени и качествени изследвания. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
15 Aug, 2018 | 01:03

Е това си е открит расизъм, - нито дума за изсраелсата бира, сякаш не е европейска държава, тази, която е поела издръжката на всички ни?! Но - по въпроса.
Соломон Паси растеше силно и умно момче, и папа Паси му купи за рождения ден на пълнолетието Порше, а той в същия ден се яви на изпит и взе книжка. Продължаваше, десетилетия наред в изстъпление да вдига щанги, защото искаше да излезе в живота релефен, - в джима на Партийния дом изкриви пресмашината за напрягане на гръдни мускули. На тях държеше най вече, всичко друго претупваше за обща физическа обработка, но за гърдите беше безжалостен. Бяха му станали като кокоши, - като пуешки кълки, и беше много горд с тях. И София го знаеше с деколте до пъпа. Имаше обичай към 5 часа да излезе да се поразходи. Папа Паси като го виждаше че излиза, казваше му тихо за да не го ядоса - върви се разходи, не прекалявай с този хамалски труд, износваш си организма - ще те уредя книжник, затова съм те и кръстил Соломон. А той излизаше на околовръстното, с Поршето де, и там жреците на любовта му завираха орехи между напрегнатите гръдни мускули, и само с незначително донапрягане ги трошеше! Жриците веднага му избърсваха с хавлиени пишкирчета напоени в бейби ойл улея между циците и ги успокояваха с целувки. И така, изнизаха се 30 години Демокрация, тежестта на която изнесоха евреите. Сега Соломон Паси е в преговори с Холивуд за сериала - Херкулес, където ще се повтаря на всеки 120 минути, как хваща две колони като на Партийния дом, и с чудовищно напрягане на гръдните мускули събаря сградата! Сергей Станишеф присъства в работния екип като представител на световната Левица, а че Холивуд е левичарска бърлога го знае и правителството. Там, заедно с Кисинджър - изключително запазен за годините си тарикат, масажират с бейби ойл циците му за да ги приведат в стартова готовност. Сорос като чул за какво става дума, веднага довтасал, а Натаняху - той е много по хитър от тези районни работници, си уредил чрез Трамп да прекарва нощите в хотел Кинг Дейвид - и Холивуд си има такъв хотел, и да успокоява вбесената му плът - с бейби ойл де, уистки, свинско печено и! - да се гушкат в чаршафи обилно напоени със свинска мас, като за последно. Алах абкар, но яхве таман!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.