Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
" Белла България" е най- динамично разрастващата се българска компания в Пловдив и региона
30 Април 2009
За трета поредна година печели наградата "Гепард "
Елза Маркова, изпълнителен директор на " Белла България" АД
Елза Маркова, изпълнителен директор на " Белла България" АД

„Белла България” АД спечели за трета поредна година наградата „Гепард” за най-динамично разрастваща се българска компания от региона на Пловдив. Високото отличие за показаните забележителни темпове на развитие беше връчено на официална церемония на  изпълнителния директор на „Белла България” АД Елза Маркова лично от зам-министъра на икономиката и енергетиката Нина Радева.

„Белла България” АД е най-бързо развиващата се компания в хранително-вкусовата индустрия у нас. По думите на Елза Маркова този успех се дължи на редицата успешни инвестиции. Тя припомни, че „Белла България” АД е развила богато портфолио от хранителни продукти и нейните марки  са сред най-търсените от българските потребители.

Последните години продуктите на компанията се продават успешно и на пазарите в Румъния, Гърция, Германия, Испания, Кипър и Великобритания. „Вярвам, че ще устоим на финансовата криза, защото нашите потребители оценяват усилията ни и продължават да вярват в компанията, като го доказват с всяка своя покупка, защото „Белла България” винаги е предлагала продукти с най-доброто качество на разумни цени”, подчерта Елза Маркова.

Тазгодишните награди „Гепард” отличават компаниите с най-високи темпове на растеж в периода 2005-2007 г. В този период инвестициите на компанията са над 10 мил. евро, а средногодишният темп на нарастване на продажбите е 209%. Плановете на компанията за настоящата година са постигане на 15% общ ръст на продажбите на българския и чуждите пазари, а целта към 2010 г. е приходите от външните пазари да достигнат 20% от общите приходи.

„Белла България” АД е най-бързо развиващата се компания в сферата на хранително-вкусовата индустрия у нас. Тя е абсолютен лидер в производството и търговията на точени кори, бутер тесто, месни продукти и е най-големият производител на маргарини и продукти за мазане в страната. През годините компанията е лансирала и развила успешно следните марките „Белла”, „Сачи”, LEKI, „Перелик”, „Соларис”, „Народен”, Tommi, Flora и други. Компанията има седем завода, сертифицирани съгласно изискванията на европейския пазар и работи по стандартите ISO 9001:2000, НАССР и IFS.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

zzet
06 May, 2009 | 23:00

С 20-те стотинки за ДДС, които отиват за държавата от един есемес, благотворителната инициатива започва да граничи с абсурда. „ВИП Брадър 3“ ще финансира дейности, за които държавата не отделя достатъчно средства, от което ще печели държавата!

Това не е първата подобна кампания. В „Българската Коледа“, която се води по патронажа на президента Първанов, мобилните оператори и БТК също прибират по 50 стотинки от есемес, а държавата си взима ДДС-то. И никъде не е публикуван отчет на разходите. Подобен тип кампании трябва да са много по-прозрачни. Да има адвокати, нотариуси, свидетели на процедурите. Да се публикуват приходи, разходи за ДДС, за мобилни оператори, за продуценти, хонорари, художествено оформление и прочие, а накрая да се знае каква е чистата сума, дарена за каузата.

Дотогава хората би трябвало да са по-критични към благотворителните кампании и да не си дават парите. Това е единственият начин организаторите да бъдат притиснати да се отчитат. В противен случай остава усещането за злоупотреба с милосърдието на хората, чрез която се облагодетелстват организаторите, държавата и най-богатите (телекомуникационни) компании в България.


Господин Гюров
06 May, 2009 | 13:06

Добре че ни припомнихте кои са им марките. Аз не купувам нищо на Белла (след ловните подвизи в Канада на собственика й около оная Коледа), така няма да сбъркам и случайно да купя нещо тяхно.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.