Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Доходите – нагоре, инфлацията – надолу
Иван Иванов - 18 Септември 2008
Колко малко ни остава!!! Само 0,1% и доходите ще настигнат инфлацията!!! Но, почакайте, това далеч не е всичко

Докато капиталистическият свят се разтриса от изключително мощни финансови трусове, докато там фалират банки, падат индекси, настъпват икономически сривове, върлува свирепа икономическа криза, какво, уважаеми читатели, става в нашата социалистическа родина?

Ето какво – доходите растат, инфлацията намалява, доходите настигат инфлацията!!!

Ура, ура, ура!!! Напред и все напред!!! Тук криза няма и няма да има!!!

Неоспоримите факти. Преди три дена Националният статистически институт обяви, че за една година (юли 2008 г. спрямо юли 2008 г.) общите месечни доходи на глава от населението са се повишили с 14,4%. За същия период (юли 2007 г. – юли 2008 г.) отчетената инфлация е 14,5%.

Колко малко ни остава!!! Само 0,1% и доходите ще настигнат инфлацията!!!

Но, почакайте, това далеч не е всичко!!!

Очаква се, когато изнесе данните за август, Националният статистически институт дори да отчете, че увеличението на доходите окончателно е изпреварило инфлацията, която на годишна база е падна до 11,2%. Така и ще стане.

Грандиозни икономически успехи, невиждан финансов ръст!!!

С всички сили – пет за четири! Така едно време изпълняваха петилетката за четири години.

Някои неща не се променят...


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
20 Apr, 2009 | 02:33

***** - честит рожден ден!
Потънали в еврейската гнус, хората очакват края, със светъл спомен за теб.

zeeebra
22 Sep, 2008 | 15:43

Статията е толкова наивна..толкова комунистическа...че ме съмнява да има връзка със действителнаостта...и какво излиза...започна "невиждан" просперитет? Ех..аман от антики..добра ли се до ПЦ-то.

vulgar
21 Sep, 2008 | 12:33

Тук се говори за стъкмистика по отношение на населението,а не за ПОГОЛОВИЕТО...за каквито ни смята правителството. В америка за едно куче се харчат повече пари отколкото у нас за хората...нека най-сетне се научим да лаем както трябва...защото хапането е инкриминирано като тероризъм - БАУ,БАУ...брау

Емо
19 Sep, 2008 | 17:06

Статистика или стъкмистика?

bgfakt.сом
18 Sep, 2008 | 22:26

Ако аз изям 9 кюфтета, а ти изядеш 1 кюфте, ще сме изяли средно по 5 кюфтета - обаче аз ще се пукна от ядене, а ти ще си гладен.
Това отчита и статистиката - средно 14% било повишението на доходите, обаче скромно мълчи какво е това средно.... И колко сме тези с 0% увеличение и онези с 2000% увеличение - като Батко и Братко примерно, или като спонсорите на Първанов, с далаверите по САПАРД

Woland
18 Sep, 2008 | 15:54

Интересно. Винаги когато се появат в медиите подобни подплатени с факти и статистики "доказателства" за просперитет падат правителства. Такива "експертни" оценки се чуваха/четяха в края на мандатите "Виденов, "Костов, "Кобургготски...

BassHazard
18 Sep, 2008 | 15:09

"Таз година завод за полупроводници ... догодина цели!!! " - Бай ви Тошо.....

Гошо
18 Sep, 2008 | 14:37

Да влезем в комунизма с лъснати обувки!

gerryqu
18 Sep, 2008 | 14:03

Прав си, Иване! Комунистите не предлагат нищо ново. Те това си знаят - като се докопат до властта да я сринат тая наша държавица. Но и ние не правим нищо по-различно, за да променим ситуацията. Много сме далеч от развитите държави, които на база производството си имат сериозни отчисления за социални дейности и благоустройство. А ние почти нямаме производство. Все се опитваме да надделеем с търговийка - купуваш за пет, продаваш за десет. Ама не става!
Поне да се опитвахме да реагираме на икономико-политическата българска дивотия. Ама не - ние си траем и само си смятаме дали стотинките ще ни стигнат за поробващите сметки и "поевтиняващата" храна. А за дрехи ... като сме голтаци по душа, поне да сме такива и на вид ...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.