Факти, Анализи, Коментари
   18 Септември 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Пловдив чете: 13 литературни адреса през деня
12 Юни 2008
Премиери на книги, детски празници, кръгли маси и литературни четения

Наситен с прояви е първият ден след откриването на литературните празници в Пловдив. От 10 ч в Народна библиотека "Иван Вазов" започва Национална кръгла маса на тема "Българската литература: творба, книга, читатели" с участието на Михаил Неделчев, Валери Стефанов, Силвия Чолева, Пламен Дойнов, Владимир Янев, Николай Стоянов, Нейко Генчев, Боряна Христова, Галя Дериманова, Татяна Дерменджиева, Антоанета Тотоманова. Дискусията ще бъде открита от зам.-министъра на културата Надежда Захариева.

В същия час в детска градина "Щурче"ще бъде представена поредицата "Български народни приказки" от Лозинка Йорданова и Виктор Паунов.

В 12 часа в читалище "Хр. Г. Данов" започва Маратон на четенето.

В 16 часа в детска градина "Малкият принц" ще се проведе детски празник с Румяна Райкова и книгите и "Коледни звънчета" и "Котето Ники".

Половин час по- късно в къщата- музей "Златю Бояджиев" ще бъде представена стихосбирката "Реката на забравата" от Георги Драмбозов.

В 17 часа в къща "Ламартин" ще се състои премиерата на младите автори Никола Енчев / "Към бъдещето, към бъдещето" и Лиляна Чернин/ "От другата страна на небето"/.

В 17.30 часа в книжарница "Нанси" започва среща с поета Иван Ройдов и представяне на книгата му "Завръщане в Левка".

В Балабановата къща в 18 часа ще бъде представена книгата " БГ емигрант в Париж" на Димо Райков.

Пак в 18 часа, но в къщата- музей "Хр. Г. Данов" ще е премиерата на книгата " Коги бил на земи дедо Господ. 19 български фолклорни легенди" от Албена Георгиева, придружена от изложба с илюстрации на книгата.

В 18.30 часа в Културен център "Тракарт" е премиерата на романа "Кръглата риба" от Момчил Николов.

В същия час в къща Недкович ще бъдат представени двата тома "Избрани творби" от Петър Караангов, а в къща- музей "Златю Бояджиев" писателят Красин Кръстев ще чете от своите книги "Подвижни пясъци" и "Ловен способ".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.