Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уникален 3D-принтер строи къща за 24 часа
10 Януари 2014
Технологията може да направи революция в строителната индустрия

Професор Берох Хошневис от Университета на Южна Каролина е създал колосален 3D-принтер, който може да построи къща за 24 часа, съобщава Business Insider. Роботът е оборудван със струйник, който изсипва бетон и може да постои сграда, базирана на комплект от компютърни модели.

Технологията, известна под името Contour Crafting може да направи революция в строителната индустрия. За да се започне строежа, трябва да се поставят две релси, върху които се движи роботът. След това, плъзгайги се по релсите, той излива цимент по предвателно зададена матрица. Когато този процес приключи, за строителните работници остава поставянето на врати и прозорци и довършителните работи.

Contour Crafting може да намали общата стойност на къщите, както и да направи по-лесно поправянето на жилища след природни бедствия. Проектът на проф. Хошневис е все още в тестова фаза, а създателят му е сигурен, че въвеждането му в употреба няма да доведе до съкращаване на работни места в строителството, а ще създаде нови.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.