Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Силната слънчева активност охлажда Земята
7 Октомври 2010
Резултатите от ново изследване преобръща представата за връзката между слънцето и глобалното затопляне

Увеличаването на слънчевата активност в действителност охлажда Земята, подсказва ново проучване, което ще поднови дебата сред научните среди за климатичните промени, пише вестник “Дейли Телеграф”. Изследването преобръща представата за връзката между слънцето и глобалното затопляне.

Фокусирани върху тригодишен период между 2004 и 2007 г., откритията ще бъдат приети от тези, които вярват че човешката роля в повишаването на температурите на Земята е преувеличена.

Докато слънчевата активност намалява в края на един от 11-годишните цикли на слънцето, новите данни показват че количеството на светлината и топлината достигащи Земята се е увеличила, вместо да намалява. Оказваното от това въздействие върху топенето на полярните ледени шапки и пресъхването на реките може поради това да е преувеличено от конвенционалните климатични модели през периода.

Учените вярват и, че може да е възможно през следващия обрат на цикъла, когато слънчевата дейност се увеличи, може да има охлаждащ ефект върху земната повърхност.

Въпреки, че това може да подкрепя аргументите на скептиците за климатичните промени в краткосрочен план, то дългосрочните анализи подсказват, че в действителност това предоставя още доказателства че затоплянето на планетата е естествен, цикличен феномен.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.