Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Славчо Атанасов: За икономика трябваше да говорим днес, а не да се надсвиркваме
13 Септември 2014
Коментар , след напускане на дебата на БТВ
Дюдюкания заглушиха и поредния предизборендебат по БТВ, този път от Пловдив. Агитки се надпреварваха в усилията си да заглушат говорящите на опонента. Дебата напуснаха Славчо Атанасов – Партиотичен фронт – НФСБ и ВМРО и д-р Димитър Шишков от РБ.

„Напуснах, защото това не беше дебат, а грозно надсвиркване на агитки. Видяха го, за съжаление, не само пловдивчани – видя го цяла България. Тук нямаше надпревара с идеи и предложения, тук имаше – „мерене“  на мощта на агитките – разделени и застанали едни срещу други. Пловдив, който стана европейска културна столица 2019, точно защото беше заедно в тази си кауза – от миналия мандат, през днешния, в името на бъдещия - не заслужава това“. Това заяви Славчо Атанасов, след като напусна предизборния дебат по bTV „Битката за Пловдив“.

„За да има България бъдеще, и както водещият Антон Хекимян постави  въпроса за медицинската сестра, работеща за 400 лева заплата - за да има тя достойно възнаграждение, за да остават младите хора тук, да се реализират тук, за да получават пенсионерите по-високи пенсии  -  на всяка цена трябва да се съживи икономиката. За иконмика трябваше да говорим – не да се надсвиркваме“ , посочи още Славчо Атанасов.  

Славчо Атанасов  бе  категоричен, че модерният, съвременният патриотизъм се изразява в три думи - икономика, икономика и пак икономика.
„За това са нужни промени в няколко посоки.  На първо място, доста по-сериозно администриране чрез промяна на административно-процесуалния кодекс и действащият сега мълчалив отказ на администрацията да се замени с мълчаливо съгласие, както е в цяла Западна Европа. По този начин ще се пресече веднъж завинаги корупцията сред администрацията и ще се спре изнудването на бизнеса и обикновените граждани. 
На второ място - много сериозно образование, защото не може да се прави съвременна икономика без образование. 
На трето място, управляващите досега партии, трябва да спрат изнудването и рекетирането на българския бизнес. 
И на четвърто място – нужна е умерена и много балансирана данъчна политика. 





последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.