Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Как да разпознаеш простака
22 Април 2014
Имаме си нов всезнайко – Николай Бареков, който следва по петите дълбоката ерудиция на Тодор Живков

Имаме си нов всезнайко – Николай Бареков, който следва по петите дълбоката ерудиция на Тодор Живков и цяла плеяда неоспорими партийни капацитети по всичко.

На Тодор Живков например му хрумна, че социализ-А-ма ще звучи по-хубаво ако го нарече «НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ», изобщо не предполагайки, че самата дума ДЕМО-КРАТИЯ означава НАРОДНО УПРАВЛЕНИЕ, така че нямаше нужда от повторение.

На тази същата правешка тиква, чийто режим кипеше от безспирни икономически и морални нововъведения, по едно време й хрумна да използва определението на Ейбрахам Линкън, което е нещо като дефиниция за американската система на управление: «GOVERNMENT OF THE PEOPLE, BY THE PEOPLE, FOR THE PEOPLE SHELL NOT PERISH FROM THE EARTH!

И от там нататък цялата Боковска преса започна да повтаря денем и нощем, че правителството било «ОТ НАРОДА И ЗА НАРОДА». Партията му отдавна нямаше какво друго да предложи, та затова се изписа, че е ОТ НАРОДА И ЗА НАРОДА. И така докато мозъците на българите се изприщиха от повтаряне.

Ето че сега си имаме нов простак от същия калибър – Николай Бареков иска да създава отново НАРОДНА РАПУБЛИКА, изобщо не предполагайки, че РЕС-ПУБЛИКА на латински означава точно това – «УПРАВЛЕНИЕ НА НАРОДА», така че повторението НАРОДНА е глупост на търкалета.

Когато не знаеш че не знаеш обаче, ти не спираш до тук и затова Бареков претендира да е водач на работническата класа. Не е известно кои са тия работници, готови да последват с дружна песен на труда своя водач, но е твърде възможно това да е циганската работническа класа.

Такъв размах на въображението - трябва да признаем – дори и правешкия хитрец нямаше.

Не е ясно също така срещу коя класа ще се изправи тая работническа класа, тия нови «парии презрени», тия нови «роби на труда», които «подтиснати и унижени» ще «станат срещу врага».

Коментар на Николай Флоров


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

минаващ
24 Apr, 2014 | 15:36

В този ред на мисли следващите изречения са изключително правдиви : Интересни хора са болшевиките-вождовете им не държат на ценза на подчинените си, най-важното им качество е личната им лоялност към тях. И колкото по-безлични, послушни, незабележими и неинициативни са, толкова по-добре. Този стил на безотговорно управленческо поведение и подбор на отговорните кадри, наричани номенклатура, се е наложил и продължава да съществува до ден днешен у нас! Може да си най-простият и мързеливият,най-важното е да си от "нашите", от послушниците, които не създават проблеми на Началството, да си му безусловно предан и да не го засенчваш със собствени идеи и инициативи, а ако ги имаш-да ги представяш за НЕГОВИ!

минаващ
24 Apr, 2014 | 14:52

За Борисов понятие като демокрация не съществуваше.Намърда се в политиката хей така-без програма, без екип, само с една голяма уста и нищо повече!А тези, които волно или неволно му помагаха или подкрепяха, ги хвърли на кучетата. Как да не се отвратиш от такъв? Освен това.Когато питах няма ли да каже нещо като благодаря на тези, които му помогнаха, той така отвърна : Какво искаш повече, нали ТИ изпълнявам програмата! Изрече го по канал 1 на БНТ, в новините.Край на цитата. Добре, изпълняваш ми програмата, защо, обаче, ме хвърляш на кучетата? Аз с какво съм заслужил подобно отношение?Само това да е , с мед да го намажеш. ТА пета година вече на подслушване, на следене, на безброй провокации, на какво ли още не... Това къде го има? Та дори и в момента съм на подслушване! А с тия подслушвачи ще се оправям както аз си знам. Далеч по-големи бабаити си отидоха от този свят.Заради ЛИПСАТА НА ЗАКОННОСТ! Смятаха, че като са си напазарували съдии на килограм и цели армии адвокати, работещи за тях,всичко им е позволено??? Сега чужди хора им харчат парите-суми от порядъка на 300 милиона в зелено. За това, колко народ са разплакали и обрали, въобще не поставям на въпрос! ГОСПОД ГЛЕДА, ЯЛА НЕ ЗАБРАВЯ!!!

Към judjuk
23 Apr, 2014 | 11:24

Ти си гласувал за Костов, но не си бил негов клакьор по медиите, нали! Бил си обикновен гражданин, който се е хванал на лъжите на някакъв политик, в случая Костов. После си решил повече да не гласуваш за този, който те е разочаровал и толкова. Бареков е друго нещо - той използваше медиите за да хвали ББ. Медиите имат огромна сила, те променят нагласите на хората. И Бареков правеше всичко това съзнателно. Ама после, видите ли, бил разбрал какъв е ББ. Е, признат грях не е грях. Но сега Бареков отново е много убеден в правотата си и пак използва медиите. Т.е. отново се стреми да повлияе на хората, които му вярват. Ами, ако пак е сбъркал? Пак ли ще си променя позицията и пак ли ще ни убеждава, че е най-накрая е прозрял истината? Ето затова е фурнаджийска лопата. Иначе, да не си помислиш, че защитавам ББ! Нищо подобно. ББ ми е противен още от 2001 г, когато се появи на политическата сцена. И никога не съм си променял мнението за него. Бареков ми стана противен щом започна да се слага на ББ. А сега ми стана още по-противен.

judjuk
23 Apr, 2014 | 10:26

Бареков сам призна, че е подкрепял Боко докато разбере какъв е. Аз също съм гласувал за Костов, за което съжалявам. Не съм против да се критикуват политиците, но обидните квалификации са на ръба на закона. И това не е начин за комуникация в нормално общество.

Към judjuk
23 Apr, 2014 | 08:41

"... С какво е по-лош от Боко, Станишев и Доган?..." Отговор: С това, че е фурнаджийска лопата или казано на литературен език - безпринципен човек. Тримата, изброени от теб, са негодници от класа. И всеки един от тях си играе собствената игра, така както може и както я разбира. А Бареков каква игра играе? Я си спомни какъв беше само до преди три-четири години? Нямаше по-ревностен глашатай на ББ от Бареков. То не бяха интервюта, то не бяха дитирамби. Даже се колебая кой беше по-влюбен в ББ: Бареков или Цветанка с четирите очи? После нещо се сритаха. И сега, същият този Бареков е най-ревностния критик на ББ. Има само две възможности: или Бареков е глупак, или е безсрамен демагог. Ако е първото - мястото му не е в политиката. Ако е второто - пак не е за там, защото нашенската политика гъмжи от демагози. Справка: Посочените по-горе "герои" са само една малка, но представителна извадка от котилото, наречено "политическа класа".

judjuk
23 Apr, 2014 | 00:18

В библията е казано, че никой не е безгрешен. И Бареков сигурно не е. Но защо трябва да бъде обиждан. С какво е по-лош от Боко, Станишев и Доган? По интелигентност той сигурно превъзхожда седем осми от сегашните депутати. И със сигурност има свои привърженици. Припомняйки тоталитарното минало авторът след това напълно игнорира всякакви демократични принципи.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.