Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ураганът "Матю" набира сила - евакуират част от Хаити
2 Октомври 2016
Скоростта на вятъра на урагана достигна 260 километра в час, с пориви до 320 километра в час
Ураганът "Матю" в Карибско море достигна най-високата, пета степен на опасност, съобщават световните агенции, цитирайки Националния център по наблюдение на урагани, намиращ се в Маями, САЩ.

Скоростта на вятъра на урагана достигна 260 километра в час, с пориви до 320 километра в час. Бедствието поставя под заплаха Ямайка, Куба, Хаити, и части от карибския бряг на Колумбия и Венецуела. В момента той е на около 120 километра от бреговете на Колумбия и на 710 километра от Ямайка. 

Очаква се епицентърът на "Матю" да достигне Ямайка в понеделник, като според синоптиците от Маями първите ефекти на бурята може да бъдат почувствани още днес с проливни дъждове и последващи наводнения и свличания на земни маси, най-вече в източната част на островната държава.  

Властите в Хаити наредиха евакуация на хората от няколко района в страната в очакване на най-яростния ураган, пресичал Карибите през последните години. Ураганът Матю носи със себе си проливни дъждове и ветрове със скорост 240 километра в час. 
 
Още вчера Съединените щати създадоха въздушен мост за семействата на войниците, дислоцирани в базата Гуантанамо. Общо 700 души ще бъдат превозени днес и утре със самолети в безопасност в Пенсакола.

"Матю" е първият ураган с такава мощ от 2007 г. насам, отбелязват метеоролозите.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.